Lazerle Dövme Silme

Lazerle Dövme Silme

Lazerle dövme silme

Dövme ya da tatuaj, deri üzerine ve içerisine özel cihazlar vasıtasıyla birtakım geçici ya da kalıcı boyaların uygulanması ile oluşan cilt yüzeyinde yazı, şekil, renk bütünüdür. Eski zamanlardan beri çeşitli amaçlarla yapılan dövmeler günümüzde çeşitli fikirleri, karekterleri, düşünceleri yansıtmakta bazen de estetik görünüşü arttırmak için kozmetik amaçlı yapılmaktadırlar. Siyah, kırmızı, yeşil, mavi, sarı, kahverengi boyalarla yapılan dövmeler tüm vücut bölgelerine uygulanmakta, farklı motif, yazı ya da şekillerde olabilmektedir.

İlk etapta istenerek yaptırılan bu dövmeler bazı zamanlarda insanlar için kurtulması şart olan bir durum haline gelebilmektedir.

Dövme silme tedavisinde, lazer dışındaki diğer yöntemler başarılı olmaz ve herzaman iz bırakırlar. Bu yüzden günümüzde lazerle dövme tedavisi yapılmaktadır. Dövme silme tedavisinde kullanılan lazerler, Q-switched denilen nanosaniye gibi çok kısa sürede, belirli enerji miktarını verebilen makinelerdir. Kalıcı dövme silme işleminde dövmenin cinsine, rengine uygun lazer çeşidi dalga boyuna göre belirlenir. Uygun dalga boyunda lazer enerjisi ve ışığı kullanıldığında, dövme boyasını içeren hücreler parçalanır. Küçük boyutlara ayrılan boya yani pigment partikülleri, vücudun savunma hücreler tarafından taşınarak vücuttan uzaklaştırılır.

Lazerle Dövme Silme Yazın Yapılabilir mi

Lazerle dövme silme işlemi her mevsim yapılabilir. Yazın yapılacak uygulamalarda, sonrasında güneşten korumak önemlidir. Eğer hasta uygulama yapıp yaz tatiline gidecekse bu uygulamayı tatil sonrasına ertelemek daha doğru olur. Uygulamanın 1 ay sonrasında deri tamamen normalleşeceği için istenilen her şey yapılabilmektedir. Bronz tenli bir kişiyede dövme sildirme yapılabilir, hastanın zenci ya da siyah ırkdan olması lazerle dövme silme işlemini etkilemez. Elbette deri rengi açık hastaların yara iyileşmesi daha hızlı olur, ancak dövmenin daha hızlı silinebileceği anlamına gelmez

Dövmelerin lazerle silinmesi kaç seans gerektirir

Dövmelerin lazerle silinmesinde seans sayısını kullanılan boya, uygulanan teknik, kullanılan boya miktarı ve kullanılan lazer türü belirler. Dövme silme seans sayısı 5-15 seans aralığıdır.

Lazerle dövme silme deride iz bırakır mı

Lazerle dövme silme tedavilerinin büyük çoğunluğunda kalıcı bir lekelenme veya iz gelişmemektedir. Fakat her tıbbi işlem beraberinde belli riskleri getirir. Deri de diğer organlarda olduğu gibi sorun yaşayabilecek bir yapıya sahiptir. Eğer vakanın geçmişte keloid, hipertrofik skar gibi tıbbi geçmişi varsa bu tür vakalarda sorun gelişme riski artmaktadır. Uygulama öncesi ve sonrası uymanız gereken kurallara uyduğunuz takdirde genellikle sorun yaşamadan dövmenizi silmek mümkün olmaktadır.

Lazerle Dövme Sildirmenin Yan Etkileri Nelerdir

Lazerle dövme silme tedavisinin önemli bir yan etkisi yoktur. Genelde dövmeler çıkartılabilmektedir. Ancak yinede dövmenin gölgesi, silüeti kalabilir. Nadiren lazer gören bölgede hiperpigmentasyon (renk koyulaşması) veya hipopigmentasyon (renk açılması) görülebilir. Tedaviden sonra bölgede nadiren enfeksiyon olabilir veya çok nadiren yara izini andıran bir iz kalabilir.

Dövme Tamamen Kaybolacak mı

Lazerle dövme seansları sonucunda genel olarak dövmeler silinir, yine % 95’ den fazla solmuş dövmede başarılı bir netice alınmış kabul edilir. Bazen bir gölge ya da silüet kalabilir, bu da olasılıklar dahilindedir. Bununla birlikte, bugün tüm dünyada kullanılan birçok mürekkep çeşidi olduğunun bilinmesi önemlidir. Hangi dövme mürekkebinin, hangi derinlikte uygulandığının bilinmemesi, dövmenin hangi oranda silinebileceğini tahmin etmeyi de imkansız hale getirir.

 

Lazerle Dövme Silme